In of aan je bedrijf werken, ken het verschil en je gaat anders denken!

Ook vandaag gaan een aantal van jullie weer op vakantie of jullie zijn zojuist dit weekend  al vertrokken.

Ja, de laatste weken voor de vakantie was het druk, druk, druk, maar was dat vorig jaar ook al niet zo? En dat jaar daarvoor?

Nee, ik deed het op dat moment ook absoluut niet goed!

Ik heb zelf ook tijden, ja helaas ook enkele jaren gekend dat ik meer verhalen deelde met de eigenaar van een hotel dan met mijn eigen vrouw!
Daarop terugkijkend en zeker tijdens lange autoritten, die ik nu overigens niet zo vaak meer maak, denk ik wel eens. Wat hebben al die 80+ uren weken nu werkelijk opgeleverd?
In een aantal gevallen was ik meer bezig om brandhaarden te blussen dan dat ik nu echt waarde aan het creëren was!

brandend-huis

Natuurlijk, Ondernemen is meer dan geld verdienen!

Het is de uitdaging aangaan, het oplossen van (maatschappelijke) problemen, het kunnen uitvoeren van je ideeën, de creatie van iets nieuws, het is jouw ding, zeker! Maar net als in de liefde, gaat, als het goed gaat, de verliefdheid ook over in een “goede”relatie met elkaar. Een relatie waar aan je bouwt, die inhoud krijgt, die waardevol wordt.

Een bedrijf dames en heren, is niet anders!

Maar Ondernemen is ook geld verdienen! Dat moet, daar is niks mis mee!

Natuurlijk is er de periode van verliefdheid; je kunt je eigen agenda,- je eigen dag invullen. Het zijn jouw ideeën die worden uitgevoerd, jij geeft de richting aan, jij selecteert de klanten, jij bent het die het nieuwe kantoor,- of de nieuwe bedrijfshal opent, etc, etc. Maar 3 years down the line, wordt het ook een activiteit waar je net als ieder ander je nest voor uit moet.

Wat is er dan belangrijker om dan ook die dingen te doen, die leiden in 1e instantie naar plezier in je werk, een goede beloning, maar ook een waardevolle Onderneming die over een aantal jaren als een ideale overnamekandidaat wordt gezien, door wie dan ook. Dat is toch de kroning op je werk? Of wellicht een Onderneming waarvan de familie tot in lengte van jaren kan blijven eten.

Durf jij deze vraag te beantwoorden?

Hoe kunt je dan bepalen of je op de goede weg bent?
Wel, stel jezelf de vraag, zou jij morgen je eigen willen bedrijf kopen?

Als het antwoord Ja is, gefeliciteerd, keep on moving and enjoy the ride!
Als het antwoord Nee is, waar wachten we dan nog op, maak je bedrijf (weer) interessant, maakt het onderscheidend, maak het uniek!

Er zijn in de wereld tal van voorbeelden van bedrijven in jouw sector of gerelateerd, waarvan jij ideeën kunt opdoen, waarmee je jezelf weer onderscheidend kunt maken (kijk vooral buiten Nederland)
Je zult merken dat, dat zelfs een leuke activiteit is.
Dagelijks bezig zijn met de vraag ben ik nog onderscheidend genoeg, je wordt steeds vindingrijker.

In een deel van mijn werk als klankbord en als Mentor van MKB Ondernemers, kom ik het (nog) zo vaak tegen dat Ondernemers gewoon hun ding staan te doen, daarbij knetterhard werken, maar te weinig nadenken over iets waardevols opbouwen.
Doordat je dit gelezen hebt, ben je al anders bezig dan 99% van die Ondernemers die maar doordenderen. Je staat tenminste open voor verandering!

Vindt jij het moeilijk om dat grotere plaatje te schetsen waar je met je bedrijf naar toe moet, of weet je wel waar je naar toe wilt, maar ben je nog onbekend met de stappen die je dan moet nemen?
Stuur dan eens het adres door van de website van jouw bedrijf, dan laten wij onze toekomstvisie eens los op je bedrijf en koppelen dat terug aan jou!

Ik kan me niet voorstellen dat je niet benieuwd bent, hoe wij tegen jouw bedrijf aankijken
Wil jij vandaag nog aan de slag met jouw bedrijf om er een “wereldtent” van te maken, neem dan contact met ons op en dan gaan we op korte termijn aan de slag!

Veel succes vandaag en deze week!

1101 Posted by: Gerard Hofmeijer, Ondernemer + Praktijk,

Gerard Hofmeijer is de initiatiefnemer van Ondernemer + Praktijk.

Ondernemer + Praktijk kent de volgende specialismen:
+ (Alternatieve) Financiering van de onderneming
+ Voorbereiding bedrijfsopvolging & overnames
+ Begeleiding bijzondere bedrijfssituaties

Stel je deze informatie op prijs? Spreken de onderwerpen je aan? Wil je deze informatie blijven ontvangen? Laat dan je gegevens achter op https://financieringplus.nl/ en ontvang de nieuwsbrief en e mails met soortgelijke interessante onderwerpen. Met een like op onze facebook-pagina, weten wij dat je ons werk waardeert

“Zodat u als Ondernemer (weer) kunt ondernemen!”

De juiste financiering, daar gaat het ons om!
Niet elke financiering is namelijk voor u als Ondernemer persoonlijk wenselijk.

Aan de hand van een waterdicht financieel plan, matchen wij u met een van de geselecteerde geldverstrekkers en blijven wij betrokken totdat u de financiering heeft ontvangen.

Contact

Wij kunnen u op kantoor ontvangen in:
Amsterdam
Arnhem
Groningen
Maastricht
Utrecht
Rotterdam
Zwolle
Statutair
Rijssenseweg 59a, 7475 VA Hof van Twente

Tel. +31 85 066 2100

info@financieringplus.nl 

Download NDA voorbeeld document

Praktische Ondernemerstips?

Wekelijks bericht boordevol met praktische adviezen en tips! (Gratis)

Nee bedankt, ik ontvang liever geen tips uit de praktijk
Scroll naar boven
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo ????
Waarmee kunnen we je helpen?