Maart-2021

Ondernemer + Financiering is als financieel regisseur voor het MKB-, en schrijver van het ondernemersblog Ondernemer + Praktijk verheugd te kunnen melden dat de duurzame koffieleverancier YesPlease, door Impact investeerder Phase2.earth gefinancierd zal worden bij haar scale-up plannen.

YesPlease, radically good coffee en een eerlijke prijs voor de koffieboer

YesPlease koopt met haar partners koffiebonen direct in bij koffieboeren in een 4-tal landen.
Onze "nieuwe koffieketen" vermindert het aantal (onnodige) stappen en de betrokken partijen aanzienlijk aldus CEO Sjoerd Stouten.

Elke partij die is overgebleven voegt daadwerkelijk waarde toe aan de koffie, zodat onze boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun oogst en de consument zeker niet meer betaald.


Italiaans gebrand, en verwerkt in een duurzame keten van verpakking en gebruik!

YesPlease laat de bonen branden volgens een uniek, Italiaans YesPlease-recept in Milaan en de koffie wordt daarna direct vacuüm verpakt, zodat de intense smaak behouden blijft.

De koffiecups van YesPlease zijn vervaardigd van suikerriet en mais, en zijn 100% biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat de cups bij het gft-afval kunnen. Hiermee wordt een energie-slurpende restverwerking voorkomen!


Phase2.earth als impact en scale-up investeerder

 

Impact investeringen verwijzen naar investeringen, "gedaan in bedrijven, met de bedoeling om naast een financieel rendement een meetbare, gunstige sociale of ecologische impact te genereren".

YesPlease ontvangt een investering van € 550.000 euro van Phase2.earth.
Het is de eerste investering voor dit nieuwe "impact investeringsfonds" van voormalig Postcode Loterij oprichter Boudewijn Poelmann.

Naast de bestaande (internationale) hotel-klanten, wil YesPlease dankzij deze investering nu ook de consumentenmarkt kennis laten maken met deze lekkere, eerlijke en duurzaame koffie op basis van een "koffie-abonnement".

Onze rol

 

Financiering+ trad op als regisseur op van de oprichter-, en het management team van YesPlease B.V. bij de uitbreiding van de financiering.

De uitbreiding van de werkkapitaal van YesPlease kan toegevoegd worden aan een referentielijst met financieringsvraagstukken, ook als het gaat om duurzame ondernemingen en investeerders die een impact willen geven.

Gerard Hofmeijer, Managing Partner Financiering+

Met veel plezier (en goede koffie) kijken wij terug op de samenwerking met Sjoerd en Roland en de overige leden van het team.

Wij wensen zowel de Ondernemers, als ook de investeerder alle succes van de wereld, en staan hun graag terzijde met een volgende (groei) financiering.

Voor meer informatie over een (her)financiering, of hoe Financiering+ uw onderneming kan assisteren en uw idee (financieel) kan helpen omzetten naar een nieuwe activiteit of verdere groei kunt u contact met ons opnemen.
@: info@financieringplus.nl
Of bel: +31(0) 85 066 2100

“Zodat u als Ondernemer (weer) kunt ondernemen!”

De juiste financiering, daar gaat het ons om!
Niet elke financiering is namelijk voor u als Ondernemer persoonlijk wenselijk.

Aan de hand van een waterdicht financieel plan, matchen wij u met een van de geselecteerde geldverstrekkers en blijven wij betrokken totdat u de financiering heeft ontvangen.

Contact

Wij kunnen u op kantoor ontvangen in:
Amsterdam
Arnhem
Groningen
Maastricht
Utrecht
Rotterdam
Zwolle
Statutair
Rijssenseweg 59a, 7475 VA Hof van Twente

Tel. +31 85 066 2100

info@financieringplus.nl 

Praktische Ondernemerstips?

Wekelijks bericht boordevol met praktische adviezen en tips! (Gratis)

Nee bedankt, ik ontvang liever geen tips uit de praktijk

Download NDA voorbeeld document

Scroll naar boven
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo ????
Waarmee kunnen we je helpen?