Kan jouw idee een bedrijf worden?

Je loopt al tijden met een idee hoe een bepaald probleem binnen het bedrijf waar je werkt opgelost kan worden.

Alleen toen je het voorstelde aan de directie, werd je verteld om het maar te deponeren in de ideeënbus.

Blijkbaar is de directie momenteel niet toe aan nieuwe ontwikkelingen, maar blijven zij zich blind staren op die nieuwe account-manager die in een verzadigde markt moet proberen om (nog) meer te verkopen.

Dit terwijl jouw idee, direct geld zou opleveren voor het bedrijf, zonder verdere inkoopspanningen!

Gerelateerde Berichten
  • In of aan je bedrijf werken, ken het verschil en je gaat anders denken!
  • Waar staat jouw bedrijf?…
  • Groeiende omzetcijfers. Hoe laat ik mijn bedrijf groeien, nu mijn markt krimpt?…

Hoe ga je nu verder? Jij vindt dat jouw oplossing bijdraagt aan een rendementsverbetering, niet alleen voor je werkgever, maar wellicht ook voor veel andere bedrijven. Hoe krijg je het bedrijf zover dat ze niet alleen jouw idee omarmen, maar ook nog bereid zijn om hiervoor jou een vergoeding te geven. Tenslotte heb je er best al wat uren in gestoken, maar er is nog wel wat voor nodig om dit naar de volgende fase te brengen.

Onze partners en mentoren hebben al meerdere malen, gedachten en ideeën omgezet in een product of een dienst, maar ook in de ontwikkeling van een (nieuw) bedrijf. Zij zijn in staat om samen met jou een visie te ontwikkelen waar de ontwikkeling van jouw idee over 5 jaar zou kunnen komen te staan, welke andere partijen daarvoor ook belangstelling zouden kunnen hebben en wat er dan allemaal benodigd is om dit idee tot realisatie te brengen.

Wel is het op dit moment noodzakelijk alvast rekening te houden met het volgende:

  1. Wees zorgvuldig met wie je hierover praat en wat je zegt. Helaas is niet iedereen te vertrouwen en zijn al veel ideeën in een iets gewijzigde vorm elders in de markt opgedoken
  2. Laat partijen waarmee je in gesprek gaat een geheimhoudingsverklaring tekenen. (GHV) Een model hiervan is bij O+P Online op te vragen. Hoewel het geen garantie is, hebben sommige partijen hiervoor toch enig respect.
  3. Ga goed na of een patent aanvragen een waardevolle investering is. Een bedrijf als Coca Cola heeft geen patenten vastgelegd en zie hoever ze zijn gekomen! Binnen het netwerk van O+P zijn hiervoor mensen aanwezig die met jouw hierover van gedachten kunnen wisselen. (Wij willen en ontvangen hiervoor geen commissie)
  4. Ga tijdig op zoek of er subsidie mogelijkheden zijn, waarom zou je dat niet doen als ze er zijn. Enkel let hier op! Vaak is het zo dat zo dat werkzaamheden die reeds zijn uitgevoerd, daarvoor is helaas geen subsidie meer te verkrijgen. Binnen het netwerk van O+P zijn hiervoor mensen aanwezig die met jouw hierover van gedachten kunnen wisselen. (Wij willen en ontvangen hiervoor geen commissie)
  5. Registreer alle kosten die je maakt, het maakt niet uit welke. Wanneer je later met financiers/investeerders in gesprek moet, kun je aangeven wat jij al reeds geïnvesteerd hebt. Uren bijhouden hoort daar ook bij.
  6. Zoek een passende naam. Vergeet je eigen naam, een naam die goed valt bij zoekmachines is meer waard dan familiebedrijf van Eert.
  7. Ga tijdig op zoek naar geld, wanneer je ontwikkeling in gang heb gezet is het belangrijk om daarin snelheid te kunnen houden, zodat anderen, onwetend (dus niet gekopieerd) met een vergelijkbaar model kunnen komen en jij je voorsprong kwijt bent!

Wil jij weten of jou (misschien voor anderen, gekke) idee marktperspectieven heeft en hoe dit verder dan opgepakt moet worden, neem dan contact met ons op, voor het maken van een afspraak!

“Zodat u als Ondernemer (weer) kunt ondernemen!”

De juiste financiering, daar gaat het ons om!
Niet elke financiering is namelijk voor u als Ondernemer persoonlijk wenselijk.

Aan de hand van een waterdicht financieel plan, matchen wij u met een van de geselecteerde geldverstrekkers en blijven wij betrokken totdat u de financiering heeft ontvangen.

Contact

Wij kunnen u op kantoor ontvangen in:
Amsterdam
Arnhem
Groningen
Maastricht
Utrecht
Rotterdam
Zwolle
Statutair
Rijssenseweg 59a, 7475 VA Hof van Twente

Tel. +31 85 066 2100

info@financieringplus.nl 

Download NDA voorbeeld document

Praktische Ondernemerstips?

Wekelijks bericht boordevol met praktische adviezen en tips! (Gratis)

Nee bedankt, ik ontvang liever geen tips uit de praktijk
Scroll naar boven
Whatsapp chat openen
Whatsapp je vraag?
Hallo ????
Waarmee kunnen we je helpen?